Tineretul Universitar PNTCD

Tineretul Universitar PNTCD

joi, 8 martie 2012

Gheorghe CHIRU a revenit la PNTCD Braila..

Gheorghe Chiru a făcut publică revenirea la "prima dragoste" politică, la Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, după un periplu îndelungat pe la majoritatea partidelor existente. El a dorit să forţeze intrarea la UNPR, iar acum pune condiţii PDL-ului, de unde a plecat, dezamăgit de atitudinea tovărăşească dintre democrat-liberalii brăileni şi social-democraţi. Chiru şi-a anunţat din holul Hotelului Triumph candidatura la Primăria Brăila, secondat de preşedintele PNŢCD Galaţi.



Traseul pe care Chiru l-a avut în politică a vizat aproape toate formaţiunile politice existente: PNŢCD, PC, PNL, PDL şi PP-DD. Gheorghe Chiru a mărturisit că, de la ieşirea din PP-DD până în prezent, a avut discuţii cu diverse formaţiuni politice, şi a fost chiar numit de către conducerea organizaţiilor centrale în funcţii importante, dar nu a găsit înţelegere în plan local. Vrând să forţeze intrarea în UNPR la nivel decizional prin PIN, cu care partidul lui Gabriel Oprea are semnat un protocol, Chiru a înţeles repede că nu îşi va găsi locul: "La UNPR nu am găsit o deschidere, nici măcar prietenie, nici măcar un pic de cavalerism. În situaţii din acestea, discuţiile se poartă de la egal la egal. Pe Cibu eu l-am sprijinit în campania electorală din 2008, în turul doi”, a exemplificat Gheorghe Chiru.

Nedorind să renunţe la aspiraţiile politice, a revenit prin intermediul preşedintelui PNŢCD Galaţi Marian Popa, la partidul unde şi-a făcut debutul în politică. Prezent şi el la conferinţa de presă a lui Chiru, gălăţeanul Popa a precizat că Gheorghe Chiru are susţinerea PNŢCD pentru candidatura sa la primărie şi l-a sfătuit să nu accepte „umilinţa PDL-ului sau a UNPR-ului”, ci mai bine să meargă singur. „Sper ca brăilenii să creadă în dumnealui, să nu mai asculte promisiunile celor care au condus de 22 de ani Brăila şi Galaţiul, cred că ar trebui să dea gir unui tânăr care are convingeri de dreapta şi sunt siguri că brăilenii nu vor fi dezamăgiţi”, a spus gălăţeanul Marian Popa.




Fraţii Chiru conduc PNŢCD Brăila

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNŢCD Brăila este, de trei ani, Laurenţiu Chiru, fratele lui Gheorghe Chiru. Conform declaraţiilor lui Laurenţiu Chiru, în prezent, partidul are 1500 de membri în judeţ: „O să ne înmulţim prin revenirea domnului Chiru. Pe municipiu stăm bine, dar în judeţ în proporţie de 85 la sută, pentru că ne-au mai furat celelalte partide, care au avut scop dintotdeauna ca acest partid să fie decimat. Am insistat ca domnul Chiru să vină înapoi”.

Strategia lui Chiru de a convinge brăilenii să aleagă PNŢCD se bazează pe contactul direct cu cetăţenii: „Singura soluţie de a convinge este door-to-door, aducând în discuţie transparenţa în actul administrativ. Acesta este singurul lucrul care a lipsit administraţiei locale sau naţionale în ultimii 22 de ani. Cine vine cu altceva decât cu asta sunt mincinoşii de serviciu, care fac poduri, porturi şi aeroporturi, şi se găsesc la Brăila, şi am impresia că-i ajutăm să scăpăm de ei. Mă refer la preşedintele Consiliului Judeţean şi la Aurel Simionescu, cel mai slab primar din toată ţara asta. Un primar care pur şi simplu a fost încălecat de preşedintele CJ”.

Chiru: “Alianţa cu PDL este posibilă dacă vin ei la noi şi dacă ne conving că nu mai fac jocul PSD-ului la Brăila”

Singura posibilă alianţă pe care o văd reprezentanţii PNŢCD este cea cu PDL. „Ei ar avea nevoie de Cocolino să se spele puţin de ce au făcut în toţi anii ăştia de guvernare, PNŢCD-ul nu-i refuză, dar trebuie să accepte condiţiile noastre”, a spus Marian Popa, accentuând faptul că Brăila şi Galaţiul trebuie să exploateze potenţialul turistic, fapt nerealizat până în prezent.

„Dacă va fi, alianţa cu PDL-ul ar fi destul de grea, la ora actuală imposibilă, din motive de comportament politic, pentru că oamenii care vin precum cavalerii pe cal alb de la Galaţi la Brăila şi toată organizaţia m-a deranjat prin atitudinea pro-PSD, non-combat”, a precizat Gheorghe Chiru.