Tineretul Universitar PNTCD

Tineretul Universitar PNTCD

joi, 27 octombrie 2011

La Multi Ani,Dle Presedinte Victor Ciorbea..!!

                                                                        


As dori in cateva cuvinte sa adresez pe aceasta cale,sincere urari de Sanatate,Putere si Intelepciune,unui om care isi prezinta devotamentul si pretuirea sa,PNTCD-ului si care incearca cu toata puterea sa recladeasca acest minunat partid.Personal,cred in Victor Ciorbea si Impreuna  putem readuce PNTCD acolo unde merita,adica in Parlament.Dle Presedinte va rog sa acceptati un calduros si sincer LA MULTI ANI!!!!
De asemenea as dori sa prezint pe scurt,Biografia Dlui Presedinte V.Ciorbea si sa imi exprim respectul si admiratia mea,pentru intreaga sa activitate.
Cu respect si admiratie,
SILVIU RUSU
PNTCD Timisoara


DATE PERSONALE:

Născut la 26 octombrie 1954, în comuna Ponor, Judeţul Alba, România; căsătorit cu Lacrima Ciorbea la 14 aprilie 1977; un copil major-Oana.

EDUCAŢIA:

1979: Absolvent, cu Summa Cum Laude, şef de promoţie pe ţară, al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyay, Cluj Napoca.

În perioada comunismului, am fost singurul şef de promoţie pe ţară din cadrul facultăţilor de drept şi de ştiinţe sociale, fără a fi membru al partidului comunist. Dosarul meu de cadre nu era acceptabil pentru conducerea comunistă deoarece părinţii şi bunicii mei au fost declaraţi chiaburi şi unii dintre ei au fost condamnaţi politic.

1983: Masteratul, cu Summa Cum Laudae (cursuri postuniversitare), în Drept Civil, Comercial, Dreptul Muncii şi Drept Procesual Civil - Facultatea de Drept din Bucureşti.

1984-1990: Doctoratul, examenele cu Summa Cum Laudae, la Facultatea de Drept din Bucureşti. Specializarea în Drept Civil, Drept Comercial şi Drept Procesual Civil.

1992: Studii de management la Case Western Reserve University, Cleveland, Ohio, USA.

EXPERIENŢA PROFESIONALĂ:

1979-1984: Judecător la Judecătoria sectorului 5, Bucureşti, specializat în cauze civile.

1984-1987: Procuror la Direcţia pentru cauze civile din Parchetul General – specializat în Drept civil şi comercial.

1984-1992: Cadru didactic la Facultatea de Drept din Bucureşti (post rezervat până în anul 2005).

1990-1996: Preşedinte şi Fondator al Federaţiei Sindicatelor Libere din învăţământ (FSLI).

1990- 1993: Preşedinte şi Fondator al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România ( CNSLR).

1993 – 1994: Preşedinte şi Fondator al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România ( CNSLR-FRATIA).

1994-1996: Preşedinte şi Fondator al Confederaţiei Sindicatelor Democrate din România ( CSDR).

1993-1994: Membru al Comitetului Executiv al Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor Libere (ICFTU) şi al Comitetului Executiv al Confederaţiei Europene a Sindicatelor (ETUC).

1990-1996: Negociator pentru FSLI, CNSLR, CNSLR - FRATIA şi CSDR pe plan naţional şi internaţional.

În aceste funcţii, am avut o contribuţie esenţială la punerea bazelor mişcării sindicale democratice din România, la elaborarea primei noastre legislaţii sindicale, precum şi a noii legislaţii a muncii. De asemenea, am negociat cu organizaţiile patronale şi Guvernul primul contract colectiv de muncă la nivel naţional din istoria noastră, precum şi unele din primele contracte colective de muncă la nivel de ramură.

1994-1996 – Membru al Comitetului Executiv al Convenţiei Democratice din România ( CDR). Această organizaţie politică – fondată şi condusă, iniţial, de marea personalitate politică Corneliu Coposu – a câştigat alegerile din anul 1996 şi a condus ţara între 1996 – 2000. în această perioadă, a fost stabilită clar şi definitiv orientarea României spre integrarea în NATO şi Uniunea Europeană şi au fost făcute foarte multe reforme în acest sens.


1996-1998: PRIMAR GENERAL AL BUCUREŞTILOR:

Am fost întâiul Primar General al Bucureştilor născut în Transilvania, fiind ales în această funcţie în urma unei bătălii electorale care a făcut senzaţie la acea vreme, în urma căreia l-am învins pe celebrul tenisman Ilie Nastase. Pe durata acelui scurt mandat, am pus bazele a numeroase proiecte pentru Bucureşti, care sunt şi astăzi valabile, dar care nu sunt finalizate nici în prezent.

1996-1998: Prim Ministru al României:

Am fost întâiul premier creştin democrat şi cel dintîi prim ministru al PNŢCD, după 63 de ani, dintre care 45 de ani de comunism.

Am fost (şi încă mai sunt) cel mai tânăr Prim Ministru din istoria României.

În această funcţie, am adoptat o multitudine de acte normative, dintre care cele mai multe, cu mici modificări, sunt şi astăzi în vigoare şi am înfăptuit reforme fundamentale în toate domeniile vieţii economice, politice, sociale, culturale, etc.

Astfel, în plan economic, pentru a evita colapsul economic la nivel naţional şi a asigura tranziţia la economia de piaţă, am luat o multitudine de măsuri, dintre care menţionez: liberalizarea totală a preţurilor, concomitent cu liberalizarea ratei de schimb valutar şi a schimburilor comerciale; modificarea şi implementarea legislaţiei privind o adevărată privatizare a societăţilor comerciale, transformarea regiilor autonome în societăţi comerciale, restructurarea economiei– numai în sectorul minier au părăsit acest domeniu de activitate peste 100 000 de angajaţi, la cererea lor, în schimbul unor plăţi compensatorii consistente şi a faptului că negociasem cu organismele financiare internaţionale sume foarte mari pentru angajarea celor disponibilizaţi la executarea unor lucrări de închidere ecologică a minelor, construcţie de autostrăzi, etc.

De asemenea, am luat măsuri privind realizarea unor reforme profunde în agricultura românească, între care menţionez acordarea de cupoane pentru sprijinul direct al agricultorilor individuali, etc.

Am refăcut rezerva valutară a ţării şi am redeschis colaborarea României cu FMI şi BM, etc.

În acelaşi timp, am realizat reforme importante în domeniul politic: am condus primul Guvern democratic al Românei care a asigurat o orientare prooccidentală şi transatlantică stabilă şi fără compromisuri; din acest Guvern au făcut parte pentru întâia dată şi reprezentanţi ai minorităţii maghiare; în plan administrativ, am adoptat prima lege de descentralizare, care, cu foarte mici modificări, este şi în prezent în vigoare; în domeniul educaţiei, am adoptat Statutul cadrelor didactice, asigurându-le şi o salarizare mai adecvată; am reformat sistemul sanitar, precum şi sistemul de protecţie socială: pe lângă plăţile compensatorii, am introdus măsuri pro active de combatere a şomajului, am acordat pentru prima oară concediul de doi ani pentru creşterea şi îngrijirea copilului etc.; am reformat întreaga legislaţie privind adopţiile, precum şi sistemul de îngrijire a copiilor aflaţi în dificultate; am luat măsuri pentru continuarea reformei justiţiei şi salarizarea corespunzătoare a magistraţilor; am creat, împreună cu patronatele şi sindicatele, un adevărat parteneriat social şi am pus bazele tripartitismului în România, prin înfiinţarea Consiliului Economic şi Social şi a tuturor celorlalte structuri tripartite; etc.

1996-1998- Negociator cu Guvernele altor ţări, FMI, BM, BERD, BEI, Uniunea Europeană, Grupul celor 24, etc.

1996- Premiul pentru cea mai bună performanţă politică în anul 1996.

1999- 2001: Preşedinte al Alianţei Naţionale Creştin Democrate.

2001-2004: Preşedinte al Partidului Naţional ţărănesc Creştin Democrat.

în August 2004 – m-am retras din viaţa politică.

În data de 18 iunie 2011 un congres extraordinar al PNȚCD, convocat pentru a pune capăt sciziunilor interne din partid, l-a ales în funcția de președinte al formațiunii. A întrunit 529 de voturi pentru și 4 împotrivă. 34 de voturi au fost declarate nule

ACTIVITATEA ŞTIINŢIFICĂ: din anul 1977 (când eram student) şi până în prezent am publicat articole, studii, luări de cuvânt, etc. în diverse publicaţii interne şi internaţionale.

LIMBI STRĂINE: franceza şi engleza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu