Tineretul Universitar PNTCD

Tineretul Universitar PNTCD

luni, 26 septembrie 2011

Un prim pas concret.. PNTCD si Asociatia 21 Decembrie..protocol de colaborare

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) condus de Victor Ciorbea şi Asociaţia 21 Decembrie, condusă de Teodor Mărieş, au semnat sâmbătă, 17 septembrie 2011, un protocol de colaborare. Victor Ciorbea a declarat la finalul şedinţei Comitetului Naţional de Conducere (CNC) că protocolul este primul pas în noua construcţie a dreptei româneşti.


”Primul pas în noua construcţie politică a dreptei româneşti – Calea Dreaptă – îl reprezintă încheierea protocolului de colaborare cu Asociaţia 21 Decembrie, condusă de Teodor Mărieş. Dorim să construim, împreună cu Asociaţia 21 Decembrie, cu alte formaţiuni civice care s-au remarcat după decembrie 1989 în lupta anticomunistă, o platformă politico-civică prin care să le oferim românilor o alternativă politică, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să opteze între cele două (n.r. – formaţiuni politice) între care optează de 21 de ani”, a spus Ciorbea.

El a adăugat că proiectul nu se va limita doar la Asociaţia 21 Decembrie şi că împreună cu Teodor Mărieş vor avea loc discuţii şi cu alte organizaţii ale societăţii civile, pentru a fundamenta noua platformă civică.

În ceea ce priveşte o colaborare sau alianţă cu alte partide de pe scena politică românească, Ciorbea a arătat că după câteva luni se va face o analiză în funcţie de care se vor lua decizii. ”E prematur şi necinstit să spunem că mergem cu x sau cu y. (…) La ora actuală ţinta noastră este de a construi această alternativă. (…) Credem şi sperăm că vom reuşi să atragem o bună parte din imensul electorat nehotărât (…) tocmai prin soluţiile concrete pe care noi le dăm şi prin faptul că dorim să promovăm şi la nivelul conducerilor de partid, organizaţiilor oameni cu un nivel deosebit de moralitate”, a susţinut el.

Teodor Mărieş a ţinut să precizeze că cele două formaţiuni – 21 Decembrie şi PNŢCD – colaborează de peste 20 de ani, mulţi membri ai asociaţiei fiind membri ai partidului şi a susţinut că are relaţii bune şi cu alte partide, care s-ar putea alătura proiectului. ”În nicio campanie nu a existat nicio decizie de a sprijini pe cineva. Este prima dată când s-a pus problema pentru a participa la o construcţie civico-politică. Vreau să cred că după decizia care va fi luată de conducerea Asociaţiei sâmbătă va veni rândul unei alte asociaţii, din Timişoara. (…) Am o relaţie foarte bună cu Partidul Ecologist şi Partidul Verde, Forţa Civică (…) şi nu este exclus să discutăm şi cu aceste două partide. (…) Nu s-a pus şi nu se pune problema unei alianţe cu partidele mari. Acest lucru va fi hotărât de conducerea PNŢCD, vom avea un cuvânt de spus şi noi, dar noi nu putem să mergem cu cei care au tras în noi. Când spui PNŢCD spui 21 Decembrie şi spui deţinuţi politici. Acestea trei nu avem cum să ne despărţim niciodată”, a subliniat preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Mărieş.
Este un prim pas spre Unitate si extindere in PNTCD.Alaturi de Asociatia 21 Decembrie,se vor alatura taranistilor,Asociatii Civice,ONG-uri,Asociatii Monarhice si Studentesti.
Pe aceasta cale se face un apel,catre TOTI simpatizantii si membrii PNTCD,sa se alature in lupta ce va urma,ca,Impreuna sa readuca  PNTCD,atat in Parlament,cat si in primarii,consilii judetene,locale...
Asa sa ne ajute Dumnezeu.
Rusu Silviu
PNTCD Timisoara.