Tineretul Universitar PNTCD

Tineretul Universitar PNTCD

marți, 3 aprilie 2012

Gheorghe Ciuhandu va merge in alegeri sub sigla PNTCD!!!

Gheorghe Ciuhandu, actualul primar al Timişoarei, ar putea candida sub sigla PNŢCD la alegerile locale din 10 iunie, pentru cel de-al cincilea mandat de primar, transmite corespondentul MEDIAFAX.



Biroul Naţional de Conducere al PNŢCD a decis să îl susţină pe actualul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, pentru o nouă candidatură la funcţia de primar al Timişoarei, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX Aurelian Pavelescu, preşedintele ţărăniştilor.

"S-a hotărât ca domnul Ciuhandu să fie candidatul PNŢCD la Primăria Timişoara. Am trecut peste orgolii. Era clar că interesul partidului este mai important. Biroul Naţional de Conducere a decis că aceasta este varianta cea mai bună", a declarat Aurelian Pavelescu.

Gheorghe Ciuhandu a confirmat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a ajuns la o înţelegere cu Aurelian Pavelescu în privinţa alegerilor, fără să dea detalii în privinţa candidaturii sale.

"Am avut o discuţie cu domnul Pavelescu şi am convenit ca, în conformitate cu dorinţa exprimată de membrii partidului din judeţul Timiş,să mergem în aceste alegeri ca şi PNŢCD (filiala din Timiş a ţărăniştilor - n.r.). Purtăm discuţii în continuare", a spus Gheorghe Ciuhandu.

Acesta declarase în repetate rânduri că are mai multe oferte de la alte partide, de a candida pentru un nou mandat, însă îşi exprima dorinta de a putea candida sub sigla şi însemnele PNŢCD.

Gheorghe Ciuhandu este un susţinător al lui Victor Ciorbea şi declara recent că negocierile pe care le poartă acesta cu USL vizează "un protocol de afiliere la ceea ce înseamnă actul constitutiv al USL", însă acestea excludeau Timişul.

"Avem discuţii acolo, la USL. Ceea ce negociază domnul Ciorbea (liderul ţărănist Victor Ciorbea - n.r.) e un protocol de afiliere la ceea ce înseamnă actul constitutiv al USL, sunt nişte chestiuni de la care Timişul este exceptat. Chiar şi Crin Antonescu a spus, într-un interviu, că PNŢCD Timiş este altceva. Personal, nu am solicitat nimic, niciun favor de la nimeni. Nu eu am solicitat, am fost apelat de alţii şi deocamdată nu am obligaţii faţă de nimeni şi după cum evoluează lucrurile mă mai gândesc ce voi face. Noi avem această problemă dramatică, faptul că un partid istoric este practic oprit să candideze la alegeri. În judeţ şi în Timişoara avem totuşi o forţă şi performanţe care nu pot fi negate. Discuţiile astea despre candidaturi şi susţineri sunt discuţii pe care nu le-am provocat eu, ci am fost provocat şi mă voi decide, punând în balanţă toate aceste chestiuni, ce voi face", declara Gheorghe Ciuhandu

UPDATE:


În PNŢCD se pare că e pe cale să se facă marea împăcare. După ce partidul a fost scindat, timp de câţiva ani, în două facţiuni care şi-au disputat dreptul de a conduce formaţiunea politică, la începutul acestei săptămâni, Aurelian Pavelescu, cel care a câştigat în instanţă dreptul de a conduce partidul, şi Gheorghe Ciuhandu, unul din liderii formaţiunii care a pierdut în faţa judecătorilor, au reuşit un acord de pace. 


Ciuhandu a declarat că el şi Pavelescu au reuşit să stabilească un acord potrivit căruia membrii formaţiunii actualului primar al Timişoarei vor putea candida la alegerile locale sub sigla PNŢCD. Ciuhandu afirmă însă că nu s-a decis dacă va fi candidatul PNŢCD la Primăria Timişoara.



„Am avut luni o discuţie cu domnul Aurelian Pavelescu şi am convenit, conform dorinţei membrilor PNŢCD, să mergem pe PNŢCD în judeţul Timiş la aceste alegeri şi purtăm discuţii în continuare”, a declarat Ciuhandu.

Liderul ţărăniştilor a recunoscut că în ultima perioadă a purtat negocieri şi cu USL şi cu PDL, însă acestea nu s-au concretizat.

„Am avut contacte şi cu dumnealor, cu PDL-ul, varianta Mişcării Populare nu se va face în judeţul Timiş. Şi cu USL-ul am fost solicitat în diverse moduri să participăm şi pentru a nu fi niciun fel de conslicte în USL eu personal nu intru în această combinaţie. Să rămână dumnealor cu oamenii pe care îi au şi să îşi facă echipa pe care o cred”, a mai spus Ciuhandu.
Pavelescu: Ciuhandu va fi candidatul PNTCD la Primaria Timisoara

Liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu, afirmă că Ciuhandu va fi candidatul ţărăniştilor la Primăria Timişoara, iar lista de consilieri va fi formată din membri ai ambelor tabere.

„Ciuhandu va fi candidatul PNŢCD la Primăria Timişoara. Este o formă de comun acord pentru a realiza şi unificarea partidului la Timişoara. Aceste conflicte puteau fi depăşite de mai multă vreme, dar e bine că s-au depăşit acum. Şi doamna Vlad (preşedintele PNŢCD, aripa Pavelescu – n.r.) a înţeles că acest acord e în interesul partidului. Sunt convins că Timişoara şi Timişul vor rămâne ale PNŢCD-ului”, a spus Pavelescu.

Întrebat dacă Ciuhandu este candidatul la Primăria Timişoarei, după ce acesta a afirmat că nu s-a decis încă asupra acestui aspect, Pavelescu a răspuns: „E o discuţie internă şi nu pot spune mai multe acum. E decizia domnului Ciuhandu cine va candida la Timişoara şi Timiş, dar în orice caz doresc ca ele să rămână ale PNŢCD-ului.”

Conducerea filialei a ajuns, temporar, în sarcina lui Aurelian Pavelescu, urmând ca, în viitorul apropiat, ţărăniştii din ambele tabere să îşi stabilească liderii.