Tineretul Universitar PNTCD

Tineretul Universitar PNTCD

vineri, 20 aprilie 2012

Lui Gheorghe Ciuhandu i s-a propus să candideze din partea USL..

“Ceea ce liderii PNL au dorit, de fapt, a fost ca eu să candidez din partea USL prin absorbţia PNŢCD de către PNL la nivelul judeţului Timiş. Acesta a fost momentul în care negocierile noastre au luat sfârşit, deoarece nu am putut să accept pierderea identităţii PNŢCD de dragul susţinerii USL, transformând membrii PNŢCD în traseişti politici.”

Candidatul Uniunii pentru Timiş la Primăria Timişoara şi actualul primar al oraşului, Gheorghe Ciuhandu, a dezvăluit că USL i-a propus să candideze din partea Uniunii la Primăria Timişoara. „În cursul lunilor februarie şi martie am fost la Bucureşti, la mai multe întâlniri cu domnii Victor Ponta şi Crin Antonescu. În ceea ce priveşte persoana mea discuţiile au vizat, în principal, candidatura mea la Primăria Municipiului Timişoara din partea USL. Dată fiind situaţia juridică a PNŢCD, domnul Crin Antonescu a avansat varianta înscrierii mele în Partidul Naţional Liberal, lucru pe care l-am refuzat categoric. Urmare a refuzului meu, mi s-a propus să candidez ca independent la Primăria Municipiului Timişoara, cu susţinerea USL, iar membrii PNŢCD din Timişoara să se înscrie în PNL şi să candideze pe listele lor, lucru pe care, de asemenea, l-am refuzat categoric. L-am întrebat pe domnul Crin Antonescu dacă la nivelul organizaţiilor PNL şi PSD din judeţul Timiş sunt cunoscute intenţiile sale în ceea ce priveşte eventuala mea candidatură din partea USL. Mi s-a răspuns că acest lucru nu are importanţă, deoarece la centru se decide cine va fi candidatul USL în Timişoara.” Primarul Gheorghe Ciuhandu a mai subliniat: „Este adevărat că, ulterior, mi s-a propus ca variantă şi să candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, lucru pe care, de asemenea, l-am refuzat. Nu ţin minte ca domnul Antonescu să-mi fi spus vreodată că este nevoie de un om nou la conducerea Primăriei Municipiului Timişoara, la fel cum nu s-a discutat niciodată despre o eventuală candidatură a mea pentru Parlament. Ceea ce liderii PNL au dorit, de fapt, a fost ca eu să candidez din partea USL prin absorbţia PNŢCD de către PNL la nivelul judeţului Timiş. Acesta a fost momentul în care negocierile noastre au luat sfârşit, deoarece nu am putut să accept pierderea identităţii PNŢCD de dragul susţinerii USL, transformând membrii PNŢCD în traseişti politici. Pe cale de consecinţă, noi am menţinut alianţa pe care o aveam la nivelul judeţului Timiş din anul 2008, alianţă din care PNL s-a retras pentru a se alătura PSD şi PC.”

Precizările primarului Gheorghe Ciuhandu vin după ce astăzi preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că Nicolae Robu ar fi fost de la bun început candidatul pe care l-a dorit USL pentru Primăria Timişoara.