Tineretul Universitar PNTCD

Tineretul Universitar PNTCD

vineri, 10 februarie 2012

Posibila Alianta USL - PNTCD...opinii..posibile negocieri..

Secretarul general al PNŢCD Timiş, Dorin Hehn, a afirmat că Ciuhandu şi preşedintele PNŢCD Victor Ciorbea au avut săptămâna trecută o discuţie cu reprezentanţi la vârf ai USL, la Bucureşti, iar în cursul acestei săptămâni urmează să aibă loc o nouă întâlnire.


„Există deschidere din partea USL pentru o alianţă electorală cu noi, modul în care se va face aceasta va fi stabilit la vârf de liderii partidelor”, a declarat Hehn. În ciuda luptelor interne pe care le poartă ţărăniştii în instanţă, el a precizat că Ciuhandu s-a întâlnit şi cu reprezentantul celeilalte grupări din PNŢCD, Aurelian Pavelescu, pentru a discuta despre viitoarele scrutine.

Mai exact, Hehn spune că Ciuhandu i-ar fi propus lui Pavelescu să fie de acord ca în funcţie de care organizaţii locale sunt mai puternice fiecare să-şi desemneze candidaţii. Prim-vicepreşedintele PNŢCD Timiş, Viorel Sasca, afirmă că există o alternativă de a participa la alegeri şi dacă Pavelescu nu agreează ideea.

O alianţă cu USL ar fi, în opinia sa, cea mai bună variantă pentru PNŢCD. El a precizat că se poartă negocieri atât pentru locale, cât şi pentru parlamentare.

„Din partea noastră există un interes de a termina într-un timp cât mai scurt aceste negocieri. Şi noi trebuie să ştim cum stăm, ce le spunem candidaţilor noştri. (…) Deocamdată se poartă negocieri cu liderii USL. Prima dată să se stabilească lucrurile la nivel naţional, să se dea de acolo semnalul. Aici (n.r. – în Timiş) ne cunoaştem foarte bine şi cred că putem găsi soluţii care să satisfacă toate părţile. Deocamdată se negociază, dar cred că este cea mai bună soluţie. Aici în Timiş noi chiar suntem într-o astfel de alianţă”, a declarat Viorel Sasca, în ciuda criticilor venite în ultima perioadă de la ”partenerii” din PNL Timiş.

Cum există un singur fotoliu de primar al Timişoarei, o astfel de alianţă ar presupune evident şi un candidat comun. În momentul de faţă candidatul USL Timiş este liberalul Nicolae Robu, şi nici actualul primar, ţărănistul Gheorghe Ciuhandu, nu bate în retragere, chiar dacă nu şi-a anunţat încă oficial candidatura.
Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, le dă replica liderilor ţărănişti şi susţine că, până acum, nu s-a pus problema primirii aripii Ciorbea-Ciuhandu a PNŢCD în USL deoarece reprezentanţii acestei formaţiuni ba negociau cu PDL, ba doreau să se prezinte la alegeri pe cont propriu.

„În PNL Timiş nu s-a discutat până în prezent problema primirii aripii Ciorbea-Ciuhandu a PNŢCD în USL, pentru simplul motiv că această problemă nici nu se putea pune până acum, câtă vreme fruntaşii acestei aripi declarau ba că se pregătesc să se alieze cu PDL, pentru că aşa le cer popularii europeni, ba că nu concep să se prezinte în alegeri altfel decât pe cont propriu”, a afirmat Nicolae Robu.




Liderul liberalilor din Timiş nu exclude să stea la masa de negocieri cu PNŢCD în perspectiva viitoarelor alegeri, însă în niciun caz de pe poziţia din 2008, când liberalii au renunţat la propriul candidat la Primăria Timişoara pentru a-l susţine pe Gheorghe Ciuhandu.
O nouă declaraţie privind negocierile USL – PNŢCD - aripa Ciorbea-Ciuhandu vine din partea deputatului PNL Horia Cristian. «Salut, pe această cale, apropierea dintre USL şi PNŢCD. Dincolo de diferenţele de doctrină dintre PNL şi PNŢCD (care e afiliat Partidului Popular European, alături de PDL), noi dorim partneriate cu toate forţele politice care au ca interes principal bunăstarea României şi a cetăţenilor săi. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, PNL are drumul său politic. Prin atitudine, poziţii politice şi integritatea acţiunilor membrilor şi reprezentanţilor săi, PNL a demonstrat că poate aduce în faţa timişorenilor profesionişti adevăraţi, care şi-au demonstrat, în repetate rânduri, calităţile administrative şi manageriale, un exemplu în acest sens fiind senatorul Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnica din Timişoara. Această încredere şi simpatie atrage după sine obligaţii faţă de timişoreni, obligaţii care sunt dincolo de negocierile politice. Sunt sigur că PNL, prin tot ceea ce va face, nu va înşela aşteptările timişorenilor şi dorinţa lor de a avea o nouă administraţie în Timişoara», declară Horia Cristian, deputat PNL Timişoara.


"As dori sa completez in concluzie,ca eu,fiind membru PNTCD,in opinia mea,as sustine o posibila alianta cu USL,DACA,se va discuta clar rolul PNTCD-ului in aceasta structura,drepturile si obligatiile clare cat si mesajul sau..Daca aceasta alianta s-ar incheia si ar salva si ridica PNTCD-ul,atunci o voi sustine,dar daca nu se va concretiza,atunci mai bine singuri.."
Silviu RUSU - PNTCD Timisoara.
februarie 2012

Un comentariu:

 1. Mihail Florea Dumitrescu13 februarie 2012, 02:40

  Pentru identificare , sunt un vechi taranist, inca din 1990, coleg de clasa cu Ticu Dumitrescu, alaturi de care in calitate de sef de cabinet senatorial in perioada 1998 - 2000 am colaborat la elaborarea legii TICU.
  Sunt baiat de preot din Slanic Prahova, in vara anului 1948, eram declarat DUSMAN AL POPORULUI in avizierul Politehnicii - Bucuresti.
  Am absolvit Instit. de Constructii din Bucuresti in anul 1951, sunt inginer constructor cu stagiu in proiectare (IPROMET), in executie (DGSM-, armata in gri, prin repartizare guvernamentala ), expert la CSCAS, inspector general la IGSIC - centrala .
  Am fost pensionat la limita de varsta in febr. 1990, prin desfintarea guvernului .
  Dupa febr. 1990, ca membru PNT pot afirma ca am avut oarecum placerea sa am relatii si cu d-l Ciorbea, in calitatea ce o avea de primar general al municipiului Bucuresti.
  Dupa aceasta introducere , la fel de lunga ca articolul d-lui Silviu Rusu, afirm brusc si hotarat ca nu agreez ,nu sunt de acord, ma dezic de orice tentativa, gandire de alaturare de ceeace a mai ramas din fostul PNL, in alianta acestuia cu PC si PSD.
  Cu tot respectul pe care in mod civilizat sunt obligat sa il port, consider ca nici d-voastra nu aveti legaturi cu ceeace a fost odata PNT.
  Cum de este posibil sa ganditi numai o apropiere de cel mai notoriu politician roman dupa 1989, fost turnator la securitate. Cum puteti vorbi in numele decedatilor taranisti victime ale securitatii, in conditiile in care ingrosati randurile in jurul lui Felix Voiculescu?
  DOMNILOR NU CUNOSC NUMARUL ANILOR D-VOASTRA, DAR TITLURILE UNIVERSITARE prezentate, ma sperie.
  In perioada in care eu "construiam comunismul " potrivit pregatirii , accesul in invatamant il aveau numai DOSARELE CURATE. Eu baiat de preot nu am avut aceasta sansa, a trebuit sa parcurg toate etapele pregatirii profesionale.
  Cum sa fiu de acord cu divagatiile d-lui deputat Horia Cristian sau Cristian Horia, , care spune ca PNL astazi are ca "principala preocupare bunastarea Romaniei si a cetatenilor sai" Respectivul domn ar vrea sa vorbeasca in vid, sa nu fie auzit: daca nu ,altfel, va fi intrebat sa prezinte pentru sustinerea afirmatiei nu mai mult de doua actiuni politice.
  Oare atat de neinteles sa ii fie vorbirea incat sa se refere la cei 3 ani de activitate parlamentara PASIVA, chiar distructiva , timp in care nu au contribuit la rezolvarea unei singure probleme din cele multe existente ?
  Ar fi multe de spus ,dar este cazul sa nu merg mai departe.
  Mihail Florea Dumitrescu

  RăspundețiȘtergere